0548 361558 info@gebrwissink.nl

Buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk van uw woning is regelmatig aan een nieuwe onderhoudsbeurt toe. Goed schilderwerk beschermt en verfraait uw huis. Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning. Verder vallen ook schuttingdelen en de buitenkant van de schuur hieronder.

 

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Buitenschilderwerk is ongeveer een keer per zes jaar toe aan een nieuwe overschilder beurt. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Schilderwerk op het noorden en oosten kan met minder onderhoud toe. Als het schilderwerk bladdert, blaasjes of scheurtjes vertoont, is het tijd voor een schilder. Let vooral op de liggende onderdelen waar de afbreuk van het schilderwerk meestal begint.

 

Belang buiten schilderen

De belangrijkste functie van buitenschilderwerk is bescherming van onderdelen, zoals houten kozijnen, tegen weersomstandigheden. Schilderwerk voorkomt bijvoorbeeld dat hout gaat rotten. Daardoor gaan de kozijnen langer mee. Uw huis schilderen is dus belangrijk om het in een goede staat te houden.

 

Meer voordelen goed buitenschilderwerk

Bescherming van materiaal. Goed schilderwerk zorgt dat materialen, zoals hout, langer mee gaan. Als uw woning regelmatig geschilderd wordt, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot.

 

De verf

Het is verstandig om een sterke hoogglanslak te gebruiken, ook wel alkydverf genoemd. Let er goed op dat de buitenverf voldoende elastisch is en past bij het materiaal wat geschilderd wordt.

 

Verfbeschermt, verf verfraait

Een prettige leefomgeving, een smaakvol en een goed onderhouden exterieur. Dat is waar elke huizenbezitter van droomt. Goed schilderwerk zorgt voor meerwaarde: een plezier om naar te kijken en het behoud van uw kostbare bezit. Alle reden dus om uw woning regelmatig te laten voorzien van een nieuwe verflaag. Want verf beschermt, verf verfraait.

 

01 Gevel   02 Gevel   03 Gevel

 

Waarde van uw woning

Daarnaast geeft schilderwerk een ander uiterlijk aan uw huis. Als uw woning goed in de verf staat, ziet dat er fris en mooi uit. Goed schilderwerk is daarmee ook belangrijk voor de waarde van uw huis.

 

Kleurafspraken

U kunt misschien te maken krijgen met kleurafspraken voor schilderwerk, die gelden voor een straat of deel van de wijk. Ook als u in een monumentaal huis woont, kunt u verplicht zijn om bepaalde kleuren te gebruiken. Als u dit vooraf navraagt bij uw gemeente, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

 

De uitvoering

Het is belangrijk dat het schilderwerk van uw woning vakkundig uitgevoerd wordt. Denk aan het schilderen van lastige details of kwetsbare plekken, zoals de onderkant en bovenkant van deuren en kozijnen. Ook voldoende laagdikte van de verf is belangrijk voor de kwaliteit van het schilderwerk.

 

Zelf schilderen of uitbesteden?

Er komt dus aardig wat kijken bij buitenschilderwerk. Denk ook aan een goede voorbereiding, zoals het schuren, voorbehandelen of repareren van de ondergrond. Zelf schilderen kost behoorlijk wat van uw schaarse vrije tijd. Het is dus veel beter om uw schilderwerk uit te besteden.