0548 361558 info@gebrwissink.nl

Binnenschilderwerk

Bij binnenschilderwerk kunt u denken aan het schilderen de binnenmuren, plafonds, kozijnen, binnendeuren, ect. in uw woning. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die vragen om een aparte behandeling. Het binnenschilderwerk zorgt voor een mooie en persoonlijke uitstraling in uw woning.

 

04    03

 

Functie binnenschilderwerk

Een mooi resultaat is waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt bij binnenschilderwerk. Logisch, want een nieuwe kleur op de muren of strak geschilderd houtwerk maakt uw woning sfeervol en persoonlijk. Ook esthetische aspecten spelen vaak een rol. Kleur brengt sfeer en brengt ruimtes tot leven.

 

Maar daarnaast zorgt binnenschilderwerk voor:

Bescherming tegen slijtage. Denk bijvoorbeeld aan een veel belopen houten trap of vloer. Als de traptreden en de vloerdelen goed in de verf staan, gaat het veel langer mee.

 

Bescherming tegen vocht

De kwaliteit van binnenschilderwerk is minstens zo belangrijk als die van het buitenschilderwerk. Binnen ontstaat veel vocht, ook wel waterdamp genoemd. Dit komt o.a. door douchen, koken en de verwarming. Schilderwerk beschermt materiaal tegen het intrekken van deze damp.

 

01    02

 

Bescherming tegen schimmels

In vochtgevoelige ruimtes zoals de badkamer of een kelder zorgt schilderwerk ervoor dat er geen schimmel ontstaat.

 

Verfsoorten voor binnen

Een schildersbedrijf gebruikt voor binnenschilderwerk een acrylverf, een verf op waterbasis. Deze verf is oplosmiddelvrij of oplosmiddelarm, waardoor het bijna geen geur heeft en snel droogt. Acrylverf is er als een dekkende verf, een transparante lak of een beits. Iedere ruimte en ieder materiaal vraagt om een passende verfsoort. De badkamer en de kelder vragen bijvoorbeeld om een sterke vocht- en schimmelwerende verf. Voor de kozijnen en deuren in de buitengevel wordt een dampwerende verf gebruikt, zodat vocht dat binnen ontstaat niet in het hout kan trekken

 

Nieuwe verftechnieken

Een woning schilderen wordt vaak gedaan met kwasten of rollers. Maar u kunt er ook voor kiezen om houtwerk, muren en plafonds te laten spuiten. De verf wordt dan met druk op de ondergrond gespoten. De voorbereiding neemt wat meer tijd in beslag, denk aan afplakken en reparatie van scheurtjes en gaatjes. Maar het spuiten zelf gaat veel sneller en het resultaat is strak en glad.

Binnen beschermt buitenGoed dampdicht schilderwerk aan de binnenzijde van uw woning voorkomt dat waterdamp door het hout wordt opgenomen. De kwaliteit van het binnenschilderwerk is dan ook mede bepalend voor de levensduur van het houtenpuien.

 

Zelf schilderen of uitbesteden?

Er komt dus aardig wat kijken bij het uitvoern van binnenschilderwerk. Denk ook aan een goede voorbereiding, zoals het schuren, voorbehandelen of repareren van de ondergrond. Zelf schilderen kost behoorlijk wat van uw schaarse vrije tijd en uw woning is dan voor veel langere tijd een “zooitje” om in te leven. Het is dus veel beter en gezonder om uw binnenschilderwerk uit te besteden.

Voor binnenschilderwerk in woningen ouder dan 2 jaar geldt;

 

6 procent tarief